De Lammert’s Hoeve ligt tussen het oude en het nieuwe Veenhuizen in. De weg langs de Lammert’s Hoeve leidt u naar het gevangenismuseum, wat een bezoek meer dan waard is. Vergeet u vooral niet om een ritje in de gevangenisbus te maken. In het dorp vindt u een gezellige restaurant, een theetuin, een bierbrouwerij, een cadeauwinkel, een kaasmakerij, een imker en de tuinen van weldadigheid.
Via de link ziet u een korte film over Veenhuizen om de sfeer te proeven: Sfeerproeven

Natuurliefhebbers - trek de wandelschoenen aan en ontdek Veenhuizen

De omstreken van Veenhuizen bieden uitgebreide wandelpaden en fietsroutes. Er zijn diverse wandel- en fietsgidsen beschikbaar. Vanuit de Lammert’s Hoeve kunt u meteen u wandeling of fietsroute starten. Het natuurgebied Fochteloërveen ligt op 5 fietsminuten van Veenhuizen.

Het Toeristisch Informatie Punt Veenhuizen is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de Pauperparadijs voorstellingen tot 19.30 uur.

Veenhuizen biedt een mooi uitgangspunt voor wandel- en fietsroutes, kunst en cultuur en natuurlijk geschiedenis. Veenhuizen boeit, neemt u maar eens een kijkje op de website van Veenhuizen: Veenhuizen boeit

Ook buiten Veenhuizen is er veel te doen, voor ideeën kunt u kijken op de website www.kopvandrenthe.nl

Praktische zaken:

Supermarkten, bakker, winkels, pannenkoekenboerderij, restaurants vindt u op 10 km afstand in Norg, Haulerwijk of Oosterwolde.